TuotteetKanttiset sadevesijärjestelmät

Kanttiset sadevesijärjestelmät valmistetaan kotimaisista raaka-aineista. Sadevesijärjestelmät valmistetaan ensisijaisesti Ruukin molemminpuolin pinnoitetusta Pural-pellistä.

Pural-pinnoitteen etuja ovat erinomainen korroosionkestävyys, hyvä taivutettavuus, hyvä ulkonäön kestävyys, likaa hylkivyys ja helppo puhtaanapito.

Kourujen läpimitat

  • 125 mm

Syöksytorven mitat

  • 75 x 100 mm

Syöksytorvien varastopituudet

  • 2,5 m ATS

Värit ja pituudet

Meiltä saat kantikkaan kourun heti mukaan 3m, 4m ja 6m mittaisena.
Vakiovärit ovat valkoinen RR 20, tumma ruskea RR 32 ja musta RR 33.


Puolipyöreät sadevesijärjestelmät

Lindab

Lindab Rainline on Sadevesijärjestelmä, joka kestää kovaakin rasitusta. Se on ammattilaisten kehittämä - ammattilaisten käyttöön.

Lindabin sadevesijärjestelmissä kestävyys on huippuluokkaa. Materiaalit ovat todella kestäviä, jotta sadevesijärjestelmä kestäisi Suomen vaativia sääolosuhteita. Sadevesijärjestelmä on vahvistettu teräsytimellä ja se kestää kuormitusta kuten painavaa lunta ja jäätä talvella. Sinkitys suojaa putkia ruostumiselta sekä antaa suojaa katkaisupintoja sekä mahdollisesti syntyviä naarmuja. Sadevesijärjestelmiä saa monessa eri värissä, jotta ne sopivat taloon kuin taloon. Lindab Nova -väripinnoitteemme kestää hyvin korroosiota ja rasitusta.

Puolipyöreä kouru. Kuumasinkittyä terästä. Materiaalin rakenne takaa erinomaisen kestävyyden ja näyttävän ulkonäön.

Värit ja pituudet

Puolipyöreän kourun pituudet 4m ja 6m.
Vakiovärit ovat valkoinen RR 20, tumma harmaa RR 23, tumma ruskea RR 32 ja musta RR 33.Ruukki

Ruukin sadevesijärjestelmät on suunniteltu sopiviksi niin teräs, tiili kuin huopakatollekin. Oli siis kattomateriaalisi mikä tahansa, voit valita Ruukin vesikourut käyttöösi.

Ruukin sadevesijärjestelmä poistaa sadevedet katolta tehokkaasti ja ohjaa veden pois rakennuksen perustuksista. Laadukkaan sadevesijärjestelmän muotoilu miellyttää silmää ja on myös toiminnallisuuksiltaan huippuluokkaa. Sileäksi muotoillut mutkat vähentävät roskien kerääntymistä. Kätevät ulkopuoliset kiinnityskoukut eivät kerää roskia kouruun eivätkä haittaa puhdistusta.

Sadevesijärjestelmän kaikki osat on valmistettu kuumasinkitystä, molemmin puolin maalipinnoitetusta 0,6 mm teräksestä. Tehdasvalmisteiset osat ovat mittatarkkoja, tiiviitä ja helppoja asentaa. Valmis sadevesijärjestelmä on lähes huoltovapaa. Kevyt puhdistus vuosittain riittää antamaan kodillesi parhaan suojan sadevesien varalta vuosikymmeniksi eteenpäin.

Vesikourumme ja alastulomme on suunniteltu Suomen ilmaston äärimmäisiin olosuhteisiin. Siksi annammekin niille 20 vuoden teknisen takuun.

Värit ja pituudet

Meiltä saat Ruukin puolipyöreän kourun heti mukaan 4m ja 6m mittaisena.
Vakiovärit ovat valkoinen RR 20, tumma ruskea RR 32 ja musta RR 33.


Tikastuotteet

Pisko tikkaat tarjoavat turvalliset kulkuyhteydet vesikatolle, katolla liikkumiseen harjalle, savupiipulle, kattoluukuille ja muille huollettaville kohteille. Pisko tikkaista löytyy myös ratkaisut turvalliseen alas pääsyyn parvekkeilta ja yläkerran huoneista.

Yksinkertaista monipuolisuutta

Pisko tikkaat ovat käyttötavoiltaan monipuolisia. Samat rungot soveltuvat seinä- ja lapetikkaiksi, hätäpoistumistikkaiksi ja sivutikkaiksi. Tikkaissa käytetään normaalin tikasrungon lisäksi kullekin kattotyypille ja käyttötarkoitukselle soveltuvia kiinnikkeitä.

Värit ja pituudet

Perusmitat tikkaille ovat 1,2m, 1,8m, 2,7m, 3,3m, 4,2m. Tikkaita voidaan helposti liittää toisiinsa tikkaan rungossa olevien supistusten ansiosta. Esimerkiksi 2,m ja 3,3 m tikasrungoista tulee 6 metrin tikas. Liitoksen varmistus tapahtuu ruuviliitoksella.

Tikkaiden vakiovärit ovat valkoinen RR 20, tumma harmaa RR 23, punainen RR 29, tiilenpunainen RR 750, tumma ruskea RR 32, musta RR 33.


Lumiesteet


Lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla sijaitsevia rakenteita. Lumiesteitä tulee käyttää katolla, kun sen jyrkkyys on 1:8 tai jyrkempi. Lumiesteet tulee sijoittaa mahdollisimman lähelle räystästä siten, että lumikuormat siirtyvät kantaviin rakenteisiin.

Pisko lumiesteissä ja -kattosilloissa käytettään samoja kiinnikkeitä. Kattosilloissa käytetään peruskiinnikkeen lisäksi kaltevuudensäätölevyä. Kiinnikkeitä valmistetaan kaikille yleisimmille kattotyypeille.

Pisko lumiesteitä on saatavana pulverimaalattuna.

Värit

Lumiesteiden vakiovärit ovat Vaalea harmaa RR 21, Harmaa RR 22, tumma harmaa, RR 23, punainen RR 29, tiilenpunainen RR 750, Havunvihreä RR 11, tumma ruskea RR 32, musta RR 33 ja sinkitty.


Kattosillat

Kattosiltoja käytetään seinä- ja lapetikkaiden jatkeena turvallisten kulkuteiden rakentamiseen katolla sijaitseville huoltokohteille esim. savupiipulle. Pisko kattosillat ovat rakenteeltaan tukevia, kestäviä ja hyvin lunta läpäiseviä. Kattosillat ovat läpikäyneet vaativat testit ja ovat laadultaan erittäin korkealuokkaisia. Pisko kattosillat ovat CE merkittyjä.

Pisko kattosillat ovat helposti ja siististi jatkettavia. Kattosillan suunnittelussa on huomioitu turvallisuus, jonka johdosta kattosilta ritilässä on liukastumisesteet. Pisko kattosilloissa ja lumiesteissä käytetään samoja kiinnikkeitä. Kattosilloissa käytetään peruskiinnikkeen lisäksi kaltevuuden säätölevyä. Kiinnikkeitä valmistetaan kaikille yleisimmille kattotyypeille.

Pisko kattosiltoja on saatavana pulverimaalattuna.

Värit

Kattosiltojen vakiovärit ovat Vaalea harmaa RR 21, Harmaa RR 22, tumma harmaa, RR 23, punainen RR 29, tiilenpunainen RR 750, Havunvihreä RR 11, tumma ruskea RR 32 ja musta RR 33.


Kattoprofiilit

Ruukin Tiilikainen

Ruukin T20 KattoSeinäprofiili


Ruukin T15 Seinä


Peltilistat

Meiltä saat  mm. ikkunapellit, kynnyspellit,  reunapellit ja julkisivulistat mittatilaustyönä.Piipunpellit

Piipunpellit, IV-piiput ja sadekatokset tehdään aina mittojen mukaan, toimita meille mitat niin teemme juuri sinun piipullesi sopivat pellit. Saat tilattua meiltä piipunpellit joko osissa tai kokonaan valmiiksi kasattuna, ei tarvitse kuin tiputtaa piipunpellit paikoilleen.

Katso kuvasta mittausohjeet. Vasemmalla puolella kuva piipusta joka on lappeella ja oikealla puolella kuva piipusta joka on harjalla. Muistathan mitata piipunpeltien korkeudet aina kattoprofiilin korkeimmalta kohdalta.